Francia stílusú nappali. Lakberendezési útmutató

Total
0
Shares

A definíció szerint kifinomult francia formatervezés sikeresen ötvöz számos pazar  elemet, tele egyéniséggel. A franciák ugyanannyi szenvedélyt fektetnek a  lakberendezésbe, mint a mesés receptek elkészítésébe, különös figyelmet fordítva  minden részletre. Ez biztosítja, hogy minden makulátlan legyen. 

A más stílusoktól eltérően, a franciák mindig előszeretettel lépnek túl a hétköznapokon,  merik társítani a különböző stílusterületek bútorait. Az eredmény mindig eredetil és jó  ízlésű.

Francia stílusú lakberendezés. Főbb jellemzők 

A díszítő elemekben gazdag francia stílus soha nem okoz csalódást, hanem éppen  ellenkezőleg, minden helységet barátságos, pihentető és fényűző térré varázsol. Ha  egy francia stílusú nappalit szeretne, elárulunk néhány lakberendezési titkot, melyet Ön  is alkalmazhat az otthonában. 

A modern lakberendezési elemeket ötvözze a klasszikus elemekkel 

A francia stílusú nappali kialakításában szabadon zsonglőrködhet a lakberendezési  elemekkel és a nappali bútoraival. A sok részlettel és szobrászati elemekkel rendelkező  klasszikus kandalló mellé elhelyezhet egy erős, kontrasztos színű minimalista fotelt

A franciák mindig a kényelmet részesítik előnyben, ezért fontos a kanapé kiválasztása.  A kanapé és a fotelek a dohányzóasztal körül vannak elhelyezve, hogy teret  biztosítsanak a barátokkal folytatott beszélgetésekhez. A különböző stílusokhoz tartozó  bútorok kombinálásával egyedi koncepciót alkothat.  

A nappali asztalának kiválasztásakor bármilyen alakúra, téglalap, négyzet, kerek vagy  ovális alakúra is gondolhat, melyet elegáns elemekkel gazdagíthat. A franciák  előszeretettel alakítják ki a nappali asztalát úgy, hogy középre helyeznek egy elegáns  vázát természetes, friss virágokkal teli és néhány könyvet egy elegáns tálcán. Az  igazán elegáns hangulat érdekében bármikor meggyújthat egy illatos gyertyát, amikor  pihenni szeretne. 

Más lakberendezési stílusoktól eltérően a franciák imádják, hogy szabadon játszhatnak  a formákkal. Valójában a francia lakberendezési stílus nem formabontó és tomboló.  

Fektessen be műtárgyakba 

A franciák nagy szerelmesei a művészetnek, és nem haboznak kiállítani egy érdekes  festményt vagy pazar dekorációs tárgyakat. Ha nem hajlandó lenyűgöző  pénzösszegeket fektetni kortárs művészeti alkotásokba vagy néhány híres művész  nagy értékkel bíró alkotásába, ellátogathat egy régiségvásárba, ahol valódi kincsekre  bukkanhat. 

Szerencsére a francia lakberendezési stílus meglehetősen engedékeny, ha az új és a  modern elemek és a régi elemek keverékéről van szó. Ez a lazítás az, ami jó ízlést kölcsönöz a lakberendezésnek. 

Díszítse a falakat  

Legyen szó stukkóról, dekoratív profilokról, finom selyem tapétáról vagy  festménygalériáról, nos, a francia stílusú nappali élvezetéhez le kell mondani a fehér,  egyszerű és szabad falakról. 

Bármit is választ a fenti elemek közül, személyre szabott belső teret tud alkotni. A  franciáknál nem hiányoznak a festmények, még a klasszikusok sem, különböző kerettel,  az ezüst és arany árnyalataiban. Némelyik lehet egyszerű, van, amelyik faragható. Ne  elégedjen meg csak eggyel, hanem hozzon létre egy igazi mini galériát otthonában. 

Nagy, szépen díszített ablakok 

A fotó forrása: Unsplash.com

Egy francia stílusú nappaliban az ablakokat nem hagyják figyelmen kívül, hanem épp  ellenkezőleg, a padlóig érő, szilárd anyagokból, például bársonyból vagy selyem  kelméből készült hosszú függönyökkel kiemelik, mely függönyök mélységet és  eleganciát kölcsönöznek a helységnek. A mennyezettől a padlóig lenyúló berakások a  magas és tágas tér érzetét keltik.  

Válasszon különleges világítási rendszereket  

Amikor a sok karral és kristályokkal rendelkező csillárokról van szó, akkor  elmondhatjuk, hogy a franciák igazi szenvedélyt éreznek irántuk. A szoba központi  elemei lehetnek, és kiegészíthetik mind a modern, mind az antik bútorokat. azonban a  nappali berendezése során ne elégedjen meg egyetlen központi fényforrással. 

A kellemes légkör megteremtése és a környezeti megvilágítás érdekében használjon  kecses éjjeli lámpákat és falikarokat kell használni. A világító rendszerek lehetnek  azonos stílusúak, vagy csak részletük lehet közös: például a színük vagy az anyaguk.  

Válassza a természetes padlókat 

Ami a padlót illeti, a franciák mindig a fából készülteket részesítik előnyben. Minél  kevésbé csiszolt és kidolgozott a padló, annál inkább hozzájárulhat egy francia stílusú  nappali kialakításához.  

A márvány egy másik szemet gyönyörködtető részlet lehet, és egy egyszerű helyiséget  rendkívül kifinomulttá varázsolhat. Ráadásul nagyon könnyen karbantartható.<. 

A nappaliban nem kötelező a szőnyeg, egyes személyek a padló szabadon hagyását  kedvelik. Mások azonban szép textúrákat szeretnének hozzáadni a nappalihoz, és úgy  döntenek, hogy részben szőnyeggel borítják be. Választhat egy minimalista mintát, ha a  szoba többi része zsúfoltabb. Ha pedig több színt szeretne hozzáadni, válasszon egy  klasszikus, összetett mintákkal rendelkező szőnyeget. 

Francia stílusú nappali: Lakberendezési szabályok  

A fotó forrása: Pexels.com 

A francia stílusú nappali élvezetéhez elengedhetetlen néhány alapvető szabály  elfogadása. Így biztosan eléri a kívánt eredményt: 

  • A franciák előszeretettel gazdagítják falaikat akár a természet ihlette dekoratív  profilokkal, tapétákkal sok részlettel. Így ezek közül a lehetőségek közül  választhat a nappali elrendezésében; 
  • Használjon természetes anyagokból: lenvászonból, pamut vagy akár bársonyból készült ágyneműt, dekoratív párnahuzatokat
  • Ne vigye túlzásba az olyan részleteket, mint a bojtok, rojtok és fodrok;
  • A nappali elrendezésébe építsen be egy minden tekintetet vonzó, központi,  túlméretezett darabot. Ez lehet festmény, tükör, rengeteg részlettel gazdagított  kandalló, műtárgy vagy akár bútordarab; 
  • Válasszon egy látványos világítótestet, például egy elegáns, nagyobb csillárt,  hogy drámai hangulatot teremtsen; 
  • A nappali elrendezéséből nem hiányozhatnak az aranyszínű részletek.  Választhat arany- vagy bronzszínű keretes festményt, barokk keretezéssel  rendelkező antik tükröt vagy dekorációs darabokat. 
Francia stílusú nappali: Ajánlott bútordarabok és kiegészítők  
  1. MARY2, Gauge Concept konzol 

Egy rendkívül elegáns konzol hasznos lehet az előcsarnokban, de a francia stílusú  nappali falára is elhelyezhető. A márványozott megjelenés az aranyszínű fémmel  kombinálva fennkölt hangulatot kölcsönöz a fényűzés által uralt belső tereknek. Mivel könnyen stilizálható, ez lehet az értékes díszítőelemek, egy tükör, egy halom könyv és  egyebek elhelyezésére szolgáló kedvenc hely.  

  1. Nitta Single kihúzható fotel

Egy elegáns, modern fotel sikeresen kiegészíti a francia stílusú nappali klasszikus  részleteit. A bársony bevonat különleges megkülönböztetést kölcsönöz neki,  tökéletesen passzol a fémes, aranyszínű lábakhoz. 

  1. Kihúzható kanapé

A Chester elegáns megjelenésű Kihúzható kanapéja klasszikus formájú, amely alkalmassá  teszi egy francia stílusú nappaliba. Tömör fa szerkezetű, kiváló minőségű szövet  borítású, párnázott kialakítása miatt jól néz ki.  

  1. Szőnyeg szőnyeg ALT

Az Eko ALT szőnyegének dizájnja a klasszikus belső terekre emlékeztet. Azonban  kortárs bútorokkal kiegészítve elegánsan rendezheti be nappaliját.  

A franciák egyszerűen előszeretettel használják az elhasználódott, antik hatású régi  lakberendezési tárgyakat. Nem riadnak vissza a nem tökéletesen fényezett, apró  hibákkal és repedésekkel rendelkező tárgyak használatától. Minden részlet egy  bizonyos varázst és egyediséget kölcsönöz az adott terméknek. 

Ha szeretné francia stílusban rendezni nappaliját vagy az egész házat, ebben a cikkben  ihletet meríthet, a bútorokat és a dekorációs elemeket pedig a Mezoni weboldalon  találja meg rendkívüli áron. Kombinálja az új és a régi, különböző textúrájú anyagokat  és a megszokottól eltérő világítási elemeket, hogy eredeti kinézetet hozzon létre, ahol  otthon érezheti magát. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Párna típusok: útmutató A-tól Z-ig

A megfelelő alvás a következő napi energia és állóképesség alapja. Vitathatatlan tény, hogy semmi sem hasonlítható a pihenéshez, hiszen komolyan befolyásolja egészségünket és életminőségünket. Bár elhanyagolható részletnek tűnhet, a párna…
View Post